2011-08-11

1. dönem kimya labı skandalı

Evet, ilk dönemim tam bir felaketti. Bu kadar fazla sorunu bir arada yaşayabilmiş olmam sorunları üzerime toplamada epey başarılı olduğumu gösteriyor. Kimse lisans hayatına böyle başlamak istemez. Neyse ki sonra barıştık.

İlk dönem oldukça yüklü bir programım vardı. 8 ders + 2 lab. Neredeyse sürekli okuldaydım. Ama liseden yeni çıkmış biri için bu oldukça "free" bir program. Sadece zevkine çarşamba günü sabahına iki haftada bir olan kimya labını koymuştum. Kısacası iki haftada bir sabahları okula gitmiyordum. Müthiş! [O sıralar okula ders dışında gitme durumum yoktu, zaten problemliydim de.]

İlk labım gayet iyi geçti. Deneyi yaptık, ki deney lideri bendim ve sabunu yaptık. Hem de hoca çok beğendi. Quizim de gayet iyi geçmişti. Bu nedenle sonuçlar açıklandığında şoka uğradım, 55. Neden???
Quiz 40 üzerinden, deney yapmak da 60 üzerindendi. Acaba Sadece deneyler mi belli olmuştu? Diğer laba gittiğim gibi bunu sordum. Hayır, orada hepsi yazar dedi. O zaman hocam dedim, ben yüksek bir not bekliyordum, neden 55 dedim. [Geçen sefer de o hoca yaptırmış deneyi].
Bilmiyorum dedi bir grup kopya çekmişti. Nasıl yani? Ben kopya falan çekmedim dedim. Diretince, lab.tan sonra odama gel, kağıdına bakarız dedi.

Dumura uğramıştım. Lisans hayatımın ilk notuydu.
Deneyi erken bitirdim, hoca gelinceye kadar kapısında hocayı bekledim.
İçeri girdik, kağıdımı buldu.
Resmen okumadan notlandırmıştı! Aaa bunu anlamamışım dedi, ingilizce ya, olabiliyor dedi. Diğer bir sorudan da fazladan kırmışım dedi ve benim notum 85'e yükseldi.

Duruma sinirlenmiştim, ne yani şimdi hakkımı aramasam notum öyle mi kalacaktı? Evet. Haksız yere puanımı yemişti. Hem de tüm notun üçte biri kadar.
Öte yandan bu bana İTÜ'de her şeyin olabileceği ihtimalini gösterdi.
HER ZAMAN TETİKTE OL, EMİNSEN HAKKINI ARA.

1 yorum: