2014-05-25

Fourier transformun en edebi hali



Resim hakkı: M. Boas




"... beni ortamda sınırlayan taşlanmış hudutların nasıl eridiğini kesinlikle açık bir şekilde hissediyorum, yok oluyorum, dizlerinde, içinde eriyorum, daha, daha küçülüyorum, aynı anda da daha genişliyor, daha büyüyor ve daha da uçsuz bucaksız oluyorum... " - Biz, Y. Zamyatin.


2014-05-04

Kanada'ya dair II

Oldukça meşgul geçen birkaç hafta sonunda, evet yaşıyorum. 4. sınıfı tecrübelemiş profesyonel bir öğrenci için şaşılacak bir konu değil elbette.

Final haftası beklediğimden daha yoğun geçti. Sadece iki kere spora gidebildim, ancak spordan daha çok yoran aktivitelerim oldu, ev taşımak gibi. Bazı arkadaşların yoğun tavsiyelerine rağmen bir taksi tutup bütün odamı bir anda taşımamayı tercih ettim. Bu da bisiklet tepesinde birkaç kez iki ev arasında gidip gelmeye denk geldi. Gerçekten oldukça yorucuydu. Nitekim hiçbir zaman yeni bir evi mükemmel bir şekilde bulmuyorsunuz. Mutlaka eksik bir şeyleri oluyor. Finlandiya'daki odamda olduğu gibi bu yeni odamın da avizesi olmadığını keşfettim. Odayı kiralayan arkadaş bir lamba bırakmış, yine de yeterli bulmadım ve 5 tane kafası olan bir yer lambası aldım. Gerçekten çok komik:


O bu şu derken finaller bitiverdi, bir sonraki günü Amerika gezim başladı.