2012-07-30

Matematik Köyü

Matematik Köyü kafanızı sonuna kadar dinleyebileceğiniz ve bu sırada çoğunlukla matematik ama aynı zamanda fizik çalışabileceğiniz bir yer. Çünkü orada herkes zaten bunu yapıyor, köyün muhtarından köydeki küçük liselilere kadar, (bazı yaramazları katmazsak). Dünyada doğa içinde matematik yapma amacıyla kurulmuş tek köy Nesin Vakfı'nın Matematik Köyü ve o da çok tanıdığımız duyduğumuz bir yerde: İzmir, Şirince'de. Gerçekten bir köy, Ali hocanın evinin tabelasında Muhtar yazıyor, evler taştan, açık havada ders yapıyorsunuz.

Bu köyde Kurban Bayramı zamanında 5 günlük analiz üzerine bir okul olacak. Çoğu MK okulu gibi sadece matematikçiler davetli, ama belki fizikçilere kıyak geçerler! Bir laboratuvar çalışması çıkmazsa ben gitmek istiyorum. İlgilenenler olursa iletişelim.

2 yorum:

  1. Ben de düşünebilirim buna katılmayı Ceren.. Tabii şimdiden Ekim için plan yapmak çok kolay değil benim için; muhtemelen ilk sınav tarihlerimle çakışacak gibi duruyor ama dersleri verecek olanlar Ali Hoca ve Özlem Hoca olunca ikinciye düşüneceğm:) Ben iki sene önce dönem arası benzer bir okula katılmıştım Matematik Köyü'nde, onda da o "yaramaz" liselilerden vardı fakat bu yoğunlaştırılmış programda çok da sorun olacağını sanmıyorum.. Beraber katılırsak hakkaten güzel olur, beraber çalışmak güzel olur!

    YanıtlaSil