2012-07-26

nereden flüt notaları bulabilirsiniz?

Şans eseri arama motoruna yazılan '... parçası notaları' keyword'ü ile bloguma giren bir iki kişinin farkına vardım.
Bana hocamın önerdiği bedava batı müziği özellikle flüt notalarını (scores) bulabileceğiniz bir site, Flute Tunes. Epey yararlandığım bir site oldu burası. Şu ana kadar aradığım 'neredeyse tüm' notaları buldum.

Bir diğeri http://imslp.org. Burası bir çeşit arşiv. Bazı notalar için üyelik ve dolayısıyla satın alma gerektiriyor. Fakat bazılarını bedava indirebiliyorsunuz bilgisayarınıza. Yukarıdaki sitede bulamadığım bir parçayı da (Saint Saens, op.124) buradan buldum.

Bana senelerce yapılan diğer öneri İstanbul Devlet Konservatuvarının kütüphanesine,
İTÜ'ye girdiğimden beri de söylenen İTÜ MİAM'ın kütüphanesine bakmam gerektiği. Şayet MİAM'ın güzel bir koleksiyonu var gibi. Ancak henüz buralara yolumu düşürecek kadar nadir bir eserle karşılaşmadım.

Popüler müzik notalarını ise internetin çeşitli yerlerinden edinebilirsiniz. Eğer dileyen olursa ve elimde de varsa burada paylaşabilirim istek notalarınızı. Çoğu Livaneli ve Yeni Türkü notalarım bulunmakta. Livaneli paylaşmak biraz sakıncalı olabilir, çünkü halihazırda satılan bir nota kitabı var. Onu almanızı öneririm. Diğer birçok popüler notayı zaten lise orkestrasındaki müzik hocam yazdığı için problem yok.


Müzikli anlar dilerim.

2 yorum:

  1. yeni başlayan biri olarak nota eğitimi almak istiyorum önerebileceğiniz kitaplar var mıdır yada kendimi nasıl daha iyi geliştirebilirim

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, her enstrüman kitabının başında kısa bir teori özeti olur. Ama daha detaylı çalışmak için teori ve solfej üzerine kitaplar alınabilir: Müzikkitapları.com iyi bir başlangıç. Şu sayfada teori üzerine çeşitli hocaların yazdığı kitapları bulabilirsiniz: http://www.muzikkitaplari.com/index.php/cPath/27?osCsid=9bdb4bd0dfbaccfb58be851f127df768

    Ben Nurhan Cangal'ın kitaplarını takip ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam, Armoni kitabının başında teori tekrarı yapıyor. Ayrıca müzikte form kitabını da öneririm, bir müzik kültürü edinmek ve formlar hakkında fikir edinebilmek için.

    Solfej derslerine katılınabilir. Her müzik kursunda/atölyesinde bu tarz eğitimler verilir. Ben İTÜ Konservatuarı'nın derslerine 1 sene katıldım. Epey temel edinmenizi sağlar.

    YanıtlaSil